Teksten en foto's © Maus Sturmer

Nu mijn reis naar Santiago de Compostella alweer voorbij is, begint het opnieuw te kriebelen om meer te gaan reizen, kleine vakanties te houden en dagtrips te maken. Natuurlijk zoveel mogelijk op de elektrische fiets. Elke reis, kort of lang levert ontmoetingen, avontuur en verhalen op. Kijk ook eens op mijn andere blogs en websites en onder mijn levensbeschrijving. Ik wens u veel leesplezier. Wilt u op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar contact@maussturmer.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld

vrijdag 12 augustus 2011

2011-08-05 Fietsvierdaagse Landgraaf dag 4

Vanmorgen negen uur vertrekken we in donkere wolken en vooral koud weer. Een lange fietsbroek had niet misstaan en velen waren daarin verstandiger dan ik. Via Welten, Terworm rijden we richting Laar, Nierhoven, Grijzegrubben, Genhout richting Oirsbeek. Hier is de enige stempelpost. Inmiddels hebben we er dan al 34.5 km. opzitten. Rond twaalf uur steekt de zon haar gezicht door de wolken. Moeizaam, maar het geeft de eerste warme stralen aan ons door. De jasjes gaan uit en blote armen komen tevoorschijn om gebruind te worden op de fiets. Nu is het echt genieten.

Na Oirsbeek wordt het qua wegbewijzering een rommeltje. We rijden via fietsroutenummers, maar als er een routenummer is vergeten komen er problemen en loopt iedereen te zoeken, waar nu heen. Er is wel een beschrijving, maar dan moet je toch wel weten waar je ongeveer bent. Voor mensen uit deze omgeving minder moeilijk dan voor mensen van buitenaf. Toch vindt uiteindelijk iedereen weer de juiste weg en rijden we via Amstenrade richting Brunssum. In plaats van een mooie fietsroute over de hei, leidt de route ons hier maar een klein stukje doorheen, wat ik persoonlijk jammer vind. De Brunsummerheide is op het ogenblik heel mooi en dat moet je eigenlijk laten zien. Wat dat aangaat was de route vandaag heel saai. Voor de derde keer deze week rijden we de eerste 4 km. langs dezelfde weg de stad uit, wat getuigd van weinig fantasie en ook de stad weer in hebben we deze week al eens gereden. We hebben zulke mooie toegang- en uitvalswegen voor fietsers, daar was niet eens veel fantasie voor nodig om dat anders te doen. Maar ja, ik ben natuurlijk geen voorrijder.

Rond half drie zijn we weer terug in Landgraaf. Eerst afmelden en een vaantje in ontvangst genomen, dan door naar de markt. We hadden vanmorgen nog net een paar crackers in huis om te eten. Onderweg hebben we broodjes gehaald. Nu eerst een broodvoorraad ingeslagen. Bij de groenteman op de markt aardbeien en bonen voor morgen meegenomen. Vanavond zijn we uitgenodigd in een Wok restaurant te Hoensbroek door de zus van Wiel. Broers en zussen, haar kinderen en kleinkinderen en allen die geholpen hebben met verhuizen.

Maak zelf St. Janskruidolie.
Gisteren had ik op het Blog een foto geplaatst van St. Janskruid. Het is een wonderlijk geneesmiddel en je kunt het zelf maken. Pluk bloemen en bladeren, die vol zitten met oliekliertjes en kneus ze. Doe alles samen in een lege, liefst donkere fles en vul de fles met sla- of olijfolie. Plaats de fles op een zonnige plaats en laat hem een half jaar staan. De olie is dan bruikbaar als geneesmiddel.

St. Janskruidolie. Werkt pijnstillend, is ontstekingsremmend en heelt sneller wondjes zonder littekens achter te laten. Helpt bij verbrandingen en pijnlijke zenuwplekken op het lichaam, knieƫn en rug. Ook bij herpes en gordelroos werkt het genezend. Dit zijn maar enkele dingen die ik noem, maar de veelzijdigheid van het St. Janskruid is veel groter.

Als thee werkt het tegen lichte depressies, menstruatiepijn, gevoelige darmen en maagzweren. Er is nog veel meer over te vinden op Internet.

Gereden kilometers 66.6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten