Teksten en foto's © Maus Sturmer

Nu mijn reis naar Santiago de Compostella alweer voorbij is, begint het opnieuw te kriebelen om meer te gaan reizen, kleine vakanties te houden en dagtrips te maken. Natuurlijk zoveel mogelijk op de elektrische fiets. Elke reis, kort of lang levert ontmoetingen, avontuur en verhalen op. Kijk ook eens op mijn andere blogs en websites en onder mijn levensbeschrijving. Ik wens u veel leesplezier. Wilt u op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar contact@maussturmer.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld

donderdag 22 september 2011

Op weg naar Bollendorf

De Sauer
Vanmorgen belde Wiel dat we naar Bollendorf gingen. Rond kwart over een vertrokken met de fietsen op de auto, tassen en computer gepakt op de achterbank. Even voor Bitburg besluiten we om te rijden via de Bitburger Stausee. Op het terras aan het stuwmeer koffie gedronken en via kleine dorpjes doorgereden naar Bollendorf. Een prachtig wolkendek, waar af en toe een zonnestraal tracht door te breken begeleidt ons op onze reis. We rijden eerst naar camping Altschmiede. Hèlen, de eigenaresse woont hier met haar kinderen en kleinkinderen. Het is niet te geloven maar als we aankomen, blijken hun vandaag naar Landgraaf te zijn, waar ik vandaan kom. Ze moesten naar de begrafenis van H. Had ik het geweten dat hij was overleden, waren wij ook gegaan. Echter hier hoorden we nu voor het eerst dat hij was overleden. Samen met de overleden man van Hèlen stookten zij altijd wijn met de naam van de camping er op.
Vandaag moeten we voor één nacht in een hotel. Ons pension is pas morgen vrij, maar Wiel wilde vandaag al gaan. ‘ Bei Annie’ heet het, Je kunt er goed en het is meer dan voldoende voor niet veel geld. Na het eten nog een lange wandeling langs de rivier en dan is de dag alweer bijna om. Tijdens de wandeling komen we bij een brug over de Sauer. Aan het eind blijkt een beeld te staan; Santiago 2431 km. Op dat moment komt bij ons beiden de reis weer voor de geest. Wat we allemaal hebben meegemaakt. Het is een herinnering die nog heel lang zal doorwerken. Terwijl Wiel beneden naar het darten is gaan kijken, lig ik te schrijven in bed. Nog even een uurtje lezen en dan heerlijk slapen om gezond weer op te staan in de vroege morgen. Welterusten allemaal.

Beeld: Santiago de Compostella 2431 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten