Teksten en foto's © Maus Sturmer

Nu mijn reis naar Santiago de Compostella alweer voorbij is, begint het opnieuw te kriebelen om meer te gaan reizen, kleine vakanties te houden en dagtrips te maken. Natuurlijk zoveel mogelijk op de elektrische fiets. Elke reis, kort of lang levert ontmoetingen, avontuur en verhalen op. Kijk ook eens op mijn andere blogs en websites en onder mijn levensbeschrijving. Ik wens u veel leesplezier. Wilt u op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar contact@maussturmer.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld

dinsdag 6 juni 2017

4 Nieuwe fietsroutes in Duitsland


Vier mooie fietsroutes in Duitsland

Een fietsvakantie is uitermate geschikt om op actieve wijze op cultureel ontdekkingsavontuur te gaan. Vier uitgebreide routes in Duitsland die u fietsvlinders bezorgen.

1. De Neckar

Duitse dichters en schilders betitelen de Neckar als de 'meest romantische rivier van het land'. De Neckar is een zijrivier van de Rijn in het zuidwesten van Duitsland. Het fietspad langs het water – de Neckartal Radweg – is 370 kilometer lang, vooral vlak en verhard en herbergt vele hotelletjes, kroegen en Biergärten op de route.
http://www.plusonline.nl/special-artikelen/de-neckar-370-kilometer-puur-...

2. Sauerland

Op drie uurtjes rijden van Utrecht ligt een compleet andere wereld. Sprookjesachtige dalen, eindeloze bossen en machtige stuwmeren: Sauerland, een gebied in het westen van Duitsland. In het zuidoosten van Sauerland vindt u de zogeheten 'Bike Arena Sauerland', met 1.400 kilometer aan fietspaden en 37 verschillende fietsroutes. Een verzameling van routes met hoogteverschillen tot zo'n 400 meter.
http://www.plusonline.nl/op-vakantie/europese-fietspareltjes-sauerland

3. Thüringer Städtekette

De fietsroute ‘Thüringer Städtekette’ verbindt zeven steden tussen Eisenach (in het hart van Duitsland) en Altenburg. Fietstoeristen maken hier kennis met de aantrekkelijke natuur en de bewogen geschiedenis van de bosrijke deelstaat Thüringen. Langs de route treed u na iedere bocht in de voetsporen van nationale beroemdheden als Luther, Goethe en Bach. De totale lengte van Thüringer Städtekette is 225 kilometer. Het terrein is voornamelijk vlak, en voor een deel heuvelachtig. Alle steden zijn ook per trein met elkaar verbonden; de fiets kan overal gratis mee.
http://www.plusonline.nl/special-artikelen/fietsroute-thuringer-stadteke...

4. De Oranjeroute

We spelen een beetje vals, aangezien deze route vooral door ons eigen land voert. Maar ook in Duitsland bevatten veel plaatsen een link met het Huis van Oranje-Nassau. De 2900 kilometer lange Oranjeroute is een majestueuze route langs oude kastelen, burchten en plaatsen waarmee ons koningshuis al eeuwen is verbonden. Reizen langs deze route kan ook op de fiets. Zo kunt u in Bad Pyrmont een bezoek brengen aan het zomerpaleis van koningin-regentes Emma. In Schwerin vindt u het schitterende slot waar prins Hendrik, echtgenoot van koningin Wilhelmina, de eerste tijd van zijn leven doorbracht.
http://www.plusonline.nl/op-vakantie/fiets-de-oranjeroute-door-nederland...
Meer informatie over Duitsland als fietsland.
Bron(nen): 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten